Příjem žádostí o dotaci na činnost kulturních organizací 2025 zahájen

Upozorňujeme, že od dnešního dne tj. 02.10.2024 do 21.10.2024 můžete podávat žádosti o dotaci v Dotačním programu na podporu kultury – činnost kulturních organizací 2025, a to prostřednictvím dotačního portálu města Hradec Králové.
dotační program na činnost kulturních organizací 2025
 

 
 
Podávat žádosti mohou subjekty zabývající se organizací soustavných a dlouhodobých kulturních a společenských aktivit, zejména jde o podporu aktivně účinkujících dětí a mládeže.

Novinkou v dotačním programu je zahrnutí akcí, které jsou vyvrcholením celoroční činnosti organizace (např. výroční koncert), nebo se jedná o  kulturní akce, které jsou hlavní činností organizace v souladu se stanovami (např. výstavní činnost, nebo např. koncertní činnost tělesa) do celoroční činnosti. Pro pořádání mimořádných, významných kulturních akcí pro veřejnost bude vypsán samostatný dotační program Kulturní akce 2025. 

Propojením podpory kulturní činnosti s žádostmi o dotace na kulturní akce dojde ke snížení administrativní zátěže kulturních organizací.
  • Jedna žádost = jedno vypořádání.
  • Zjednodušení – bez klíčování režijních a jiných nákladů, bez odděleného sledování nákladů a výnosů jednotlivých akcí. 
  • Všechny akce uvedené v žádosti budou individuálně posouzeny.
  • Do žádosti bude vyplněn konkrétní předpokládaný termín a místo realizace kulturní akce s tím, že v případě změny termínu nebo místa konání bude muset příjemce před konáním akce, prostřednictvím dotačního portálu, zažádat o změnu. Ta může být akceptována bez nutnosti uzavírat dodatek ke smlouvě. 

Příjemci dotací jsou povinni prokazatelně informovat o termínu a nově i místu konání veřejně přístupné akce Turistické informační centrum Hradec Králové.

Veškeré informace o dotačním programu naleznete na Dotačním portálu MMHK.
Další informace v oblasti kultury získáte na e-mailových adresách hana.kulichova@mmhk.cz, simona.pankova@mmhk.cz, nebo na telefonních číslech 495 707 297, 731 131 118, 495 707 298, 724 863 759.

 
Zodpovídá: Bc. Simona Pánková
Vytvořeno / změněno: 2.10.2024 / 2.10.2024
Zpět na seznam aktualit