Město poskytne klubům víc než deset milionů na provoz a nájem sportovišť

Hradec Králové patří mezi města, která pravidelně významně finančně podporují různé druhy místních sportů. Tato pomoc směřuje jak na činnost sportovních klubů, pořádání soutěží a turnajů, tak také na zázemí těchto oddílů. Téměř třicet hradeckých sportovních klubů získá na příští sezónu od města dotace na provoz a nájem sportovišť v celkové výši 10,5 milionu korun. Jednotlivé částky na svém zasedání schválili v tomto týdnu zastupitelé města.
Tisková zpráva
 

 
 
„Sport a aktivní pohyb je především v dnešní digitální společnosti velmi důležitý. Mladá generace tráví svůj volný čas až příliš často u počítače nebo s telefonem v ruce. Pokud tedy můžeme rozvoji sportu v našem městě nějakým způsobem pomoci, chceme tomu rozhodně jít naproti. Proto v rámci dotačního programu na nájemné a provoz sportovišť rozdělíme mezi sportovní kluby 10,5 milionu korun,“ říká primátor města Alexandr Hrabálek. Na město v rámci tohoto dotačního titulu dorazilo  v řádném termínu 30 žádostí, hodnoticí sportovní komise doporučila ke schválení 28 z nich. Část dotací ve výši 112 tisíc korun pro pět sportovních klubů schválili na svém zasedání radní města již v polovině srpna, dalších 23 návrhů na dotaci projednali v tomto týdnu zastupitelé. „V rámci těchto dotací podpoříme provozovatele sportovišť, která nejsou v majetku města a přispějeme na nájmy, jež sportovní organizace musí platit pro zajištění činnosti svých oddílů v různých typech sportů. Jsou jimi například plavání, potápění, kanoistika, gymnastika nebo karate, samozřejmě se ale dostane také na halové sporty jako je florbal, volejbal nebo basketbal. Nejvyšší příspěvek, více než dva miliony korun, obdrží TJ Slavia Hradec Králové nejen na provoz vlastní haly, ale také na pronájem plaveckého bazénu pro oddíly vodního póla nebo areálu pro pozemní hokej,“ doplňuje primátor.

Dotační program na provoz a nájem sportovišť patří mezi několik dalších, které mohou sportovci na podporu své činnosti využívat. Mimo něj se dotační programy zaměřují také na podporu jednotlivců i družstev ve vrcholovém a výkonnostním sportu, sportovní akce, rozvoj a údržbu sportovišť nebo činnost sportovních organizací. Více informací i jiné oblasti podpory najdou zájemci na dotačním portálu města zde

Kateřina Šmídová, tisková mluvčí
 
Zodpovídá: Michal Komárek
Vytvořeno / změněno: 3.9.2021 / 3.9.2021
Zpět na seznam aktualit